About.

neményi

Bla bla bla____- bla bla bla____ bla bla bla____ , ____ , és bala bla bla bla bla bla.

Mégis valamit...

1968-ban születtem Budapesten. Tervezőgrafikusként körülbelül 200 könyvborító és könyvtervezési munka, valamint kiadványsorozatok, újságok, periodikák layoutjának kialakításásán dolgoztam az elmúlt közel 30 évben. Ezek között volt kisebb, magyar, de európai hírű intézmény, könyvkiadó is egyaránt. 2008-ban elnyertem a 2007-es Szép Magyar Könyv oklevelét művészeti album kategóriában és Demszky Gábor főpolgármesteri különdíját.

2009–2011-ig külsősként, megbízásos alapon az Európa Könyvkiadónak terveztem borítókat és belíveket. A Duna Televízió tízéves fennállásának évfordulójára új arculatot, TV-shotokat, animációkat, irodaeszközöket, mappákat, tolltartókat, kiadványokat, gépkocsifeliratozást stb. készítettem. Különböző politikai és vállalati kampánymunkák grafikai megvalósításában is részt vettem.

A nyomtatott média mellett több mint 20 éve foglalkozom webdizájnnal. Számos cég és nagyvállalat viseli akár teljeskörű arculatként, akár csak weboldalként az általam tervezett profilt.

Munkáim közé tartozik az 55. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennále – Magyar Pavilonjának létrehozott szájt, amely interaktív módon adott hozzá új lehetőségeket az ott bemutatott „Kilőtték, de nem robbant fel" című installációhoz, valamint számos kiadvány a Műcsarnok részére. Fejlesztéseim közé tartozik a Belfastfestival in Queen’s-re létrehozott portál, a szintén belfasti ScreenUpp honlap, ami videómegosztó site-okra épülő, saját tervezésű, személyreszabott videócsatornákat tartalmazó, reklámspotokkal megtűzdelt portálprogram.

Szkil

Edukáció

2002, Gábor Dénes Főiskola, Műszaki-informatika Kar  

Szakmai pályafutás

1993-től computergrafikák, könyvtervezési és kivitelezési munkák, plakátok, képzőművészeti és egyéb albumok, webfelületek, animációk, logók, arculatok, hirdetések tervezése és megvalósítása stb…
1995–2004 alapítótag és munkatársa a WebGrafika Stúdiónak.
2005–2010-ig szabadúszó grafikus
2010–2012 A NextFX Szolgáltató Kreatív Munkák Kft. jegyzett többségi tulajdonosa és dizájnere.
2013-tól szabadúszó...

Programismeret

Illustrator, Indesign, Photoshop, Figma, QuarkXpress, Corel, modellezés szinten: 3DSMax.

Ahhoz, hogy belerúgjunk, nem kell érteni semmihez. Nyúlra vadászni és medvét lőni, megsebezni a medvét, aztán megérinteni a nagy rinocéroszt, ez a valami. Dugni? Á…, nem dugni, az a valami! – mondta William Herschel az 1780-as évek végén az angliai Slough-ban, amikor észrevette, hogy tizenkét méteres gyújtótávolságú tükrös refraktora fényvisszaverő képességét lassan elveszíti.